Licitație amânată pentru vânzarea microhidrocentralelor

Hidroelectrica a prelungit până la 11 iulie termenul de depunere a ofertelor la licitaţia privind vânzarea a 25 de microhidrocentrale, cu un preţ de pornire de 73,6 milioane lei (16,6 milioane euro), la cererea unor potenţiali investitori, fiind cumpărate 61 de dosare de prezentare a activelor.
“Procesul de vânzare (…) se bucură de un real succes, fiind achiziţionate de către persoane juridice române şi străine, în perioada 17 iunie – 1 iulie, 61 de dosare de prezentare a activelor. Ţinând cont de solicitările repetate de decalare a termenului de depunere a ofertelor, din partea mai multor firme din Europa şi SUA, cereri motivate de termenul scurt pentru vizitarea activelor şi realizarea unor due diligence proprii, Hidroelectrica înţelege să prelungească termenul de depunere a ofertelor până la data de 11.07.2013, ora 16.00″, se arată într-un comunicat al companiei.
Astfel, plicurile cu documentaţiile de participare la licitaţie vor fi deschise la 12 iulie, o zi mai târziu vor fi anunţaţi ofertanţii acceptaţi, iar licitaţiile vor avea loc la 15 iulie. Compania de stat va vinde în cinci pachete cele 25 de unităţi, amplasate în judeţele Bihor, Cluj, Hunedoara şi Maramureş.
Microhidrocentralele sunt capacităţi de producţie a electricităţii cu puteri de până la 10 MW.
Hidroelectrica, companie deţinută de stat, mai are în portofoliu aproape 160 de microhidrocentrale. Între 2004 şi 2008 Hidroelectrica a vândut 81 de microhidrocentrale, pentru 60 milioane de euro.

Sursa : Curierul Național

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.