„Aici, la Stejaru, s-a născut HIDROENERGETICA românească !”

La ceremonia semnării contractului de retehnologizare a Hidrocentralei Stejaru (Dimitrie Leonida) – prima hidrocentrală de mare putere construită în România, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a prezentat câteva date ce au făcut istoria hidrocentralei de la Stejarul. „Este creația a doi mari români – Dimitrie Leonida și profesorul Dorin Pavel. La 1 iulie 1960 s-a dat drumul al umplerea lacului de acumulare, fiind al doilea ca mărime din România, după Porțile de Fier.”

„Sute de oameni și-au dat viața aici ca România să aibă lumină !”

Anul acesta se împlinesc 55 de ani de exploatare neîntreruptă a hidroagregatelor. „Vreau să vă spun că, în medie, un hidroagregat poate fi folosit 22-30 de ani. Iată că aceste utilaje, prin grija specialiștilor de aici, au rezistat 55 de ani !”, a precizat administratorul firmei.

În data de 16.03.2015, la sediul Hidroelectrica, a avut loc deschiderea publică a ofertelor privind atribuirea proiectului de retehnologizare CHE Dimitrie Leonida – Stejaru.

 

[gn_fancy_link color="black" link="http://ziarulceahlaul.ro/remus-borza-hidroelectrica-aici-la-stejaru-s-a-nascut-hidroenergetica-romaneasca/"]Citește mai mult[/gn_fancy_link]

 

Sursa: Ziarul Ceahlăul

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.