Hidroelectrica vrea să vândă 25 de microhidrocentrale

Hidroelectrica va organiza la începutul lunii viitoare o licitaţie internaţională pentru vânzarea a 25 de microhidrocentrale la un preţ de pornire de 73,6 milioane de lei (16,6 milioane euro), parte a unui plan de cedare a 88 de astfel de unităţi.

Potrivit unui comunicat al Hidroelectrica, compania de stat va vinde cele 25 de unităţi în cinci pachete. Microhidrocentralele care vor fi scoase la vânzare sunt amplasate în judeţele Bihor, Cluj, Hunedoara şi Maramureş.

Hidroelectrica, companie deţinută de stat, mai are în portofoliu aproape 160 de microhidrocentrale. Între 2004 şi 2008 Hidroelectrica a vândut 81 de microhidrocentrale, pentru 60 milioane de euro.

Spre sfârşitul lunii ianuarie, administratorul judiciar al Hidroelectrica declara pentru Curierul Naţional că încearcă să vândă, prin licitaţie publică internaţională, 163 de microhidrocentrale ale companiei, veniturile estimate a fi obţinute ridicându-se la aproximativ 200 mil. euro. “Estimăm că vom obţine peste 200 mil. euro din vânzarea celor 163 de microhidrocentrale. Pentru o parte dintre ele vom încerca un parteneriat public-privat, pentru altele retehnologizarea şi o alta va fi vândută prin licitaţie publică internaţională”, declara atunci Remus Borza, reprezentantul Euro Insol SPRL, societate care administrează Hidroelectrica în urma declanşării procedurii de intrare în insolvenţă.

Sursa: Curierul Național

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.