Negocieri pentru proiectul Tarnița-Lăpuștești

Guvernul României a aprobat prin Memorandum în anul 2014 realizarea investiţiei necesare realizării Centralei Hidroelectrice cu Acumulare prin Pompare (CHEAP) Tarniţa-Lăpuşteşti prin intermediul societății de proiect HIDRO TARNIȚA S.A.
 
Centrala va fi situată la 30 de km de orașul Cluj-Napoca, pe valea râului Someșul Cald, pe versantul stâng al acumulării Tarnița și este prevazută a se realiza cu patru grupuri reversibile, turbina-pompă, cu o putere instalată de 4 x 250 MW, construcția fiind preconizată a se realiza în două etape pe parcursul a 5-7 ani.
 
Potrivit sursei citate, „cel mai ambițios proiect din Transilvania, hidrocentrala Tarnița-Lăpuștești, în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de euro, intră în faza de negocieri. Trei consorții chinezești au trecut de etapa de precalificare pentru începerea proiectului, urmând ca negocierile să fie demarate în perioada următoare.”
 
[gn_fancy_link color="black" link="http://www.voceatransilvaniei.ro/negocieri-pentru-cel-mai-ambitios-proiect-din-transilvania-de-12-miliarde-de-euro-care-sunt-cele-trei-consortii-chinezesti-ofertante/"]Citește mai mult[/gn_fancy_link]

Surse: VoceaTransilvaniei.ro

HidroTarnița

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.