Business-ul pe regenerabile în România

Pe zona de energie regenerabilă, aşteptările sunt una, realitatea e alta şi e o situaţie complicată care ar putea fi rezolvată în curând, cum promite şi Guvernul, a sintetizat Martin Zmelik, director general CEZ România.
 

“La regenerabile nu suntem pe business case pozitiv. Aşteptările sunt una, realitatea e alta şi e o situaţie complicată care ar putea fi rezolvată în curând, cum promite şi Guvernul. Sunt multe soluţii pentru a pune în echilibru situaţia. E aspectul de care are nevoie toată lumea pe partea de producţie”, a declarat Zmelik, la o conferință de specialitate.
 

Ca răspuns la semnalele investitorilor, autoritățile se apără și spun, cu fiecare ocazie, că există preocupare ca investiţiile în energie regenerabilă “să redevină profitabile”! Solicitat de președintele PATRES ( patronat ce reunește peste 80 de producători de energie), Viorel Lefter, să prezinte viziunea privind energia regenerabilă în cadrul strategiei energetice, ministrul Energiei, Andrei Gerea, a ținut să sublinieze că, personal, va acorda o atenție deosebită și că există preocupare ca, împreună cu ANRE, să se găsească soluții pentru revitalizarea acestui sector.
 

“România nu este încă în situaţia în care să spună: bun, ne-am atins ţinta pentru 2020 privind producţia de energie regenerabilă şi asta e tot. Trebuie să continuăm investiţiile în noi capacităţi de producţie pentru că putem exporta şi obţine bani”, a spus dl. Gerea, la conferința ZF.
 
[gn_fancy_link color="black" link="http://www.bizenergy.ro/cum-descrie-zmelik-cez-romania-business-ul-pe-regenerabile-in-romania-asteptarile-sunt-una-realitatea-e-alta-situatia-e-complicata-guvernul-promite/#.VcM3RPmqqkr"]Citește mai mult[/gn_fancy_link]
 

Sursa: BizEnergy

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.